torsdag 13 mars 2014

Kevätsää, lällällää!

Siellä Suomessa on kuulemma pahimman luokan takatalvi, jos ei vielä niin lähipäivinä?

En jaksanu mennä minnekään tiistaina, mutta tänään ajelin ihanassa kevätilmassa Freudille pelkkä leveä kaulahuivi hartioillani. Terapian jälkeen kipitin VG:lle hakemaan nahkatakkini, siellähän se hengaili.

Sitten Systeemiin laittamaan tili tyhjäksi, dvs. ostin viimeisillä 15 kruunullani siiderin. Keväisen persikanmakuisen Somersbyn (joku uutuus kai?) täksi ihanaksi kevätillaksi.

Freud(kin) usutti hakemaan töitä, ja haenhan mä, mutta itseni tuntien en edes yritä tänään saada aikaiseksi enää muuta. Jos jaksan olla sosiaalinen niin skypetetään, muuten huomenna!

Palautin bussikortin Ericalle sen kirjastoreissua varten, se tuo mulle ne kaksi Lindgrenin tyttökirjaa sieltä ruotsiksi, niin pääsen vertailemaan! Auta armias jos se Riitta-Maijan (Britt-Mari) isosisko on alkuperäiskielellä Malin, se olisi jo kolmas senniminen, ainakin. Pakko tehdä luettelo noista Lindgrenin kirjojen kaimoista. Kaksosia ei taatusti ole kuin kahdessa tarinassa, vai onko? Ja niistäkin toisessa se on mielikuvitusta (jos niin haluaa tulkita, lapsenmieleni vähän kapinoi). Niissä molemmissa kertojan nimi on Barbro. Kultasiskoni-tarinassa se on suomennettu Liisaksi, ja siitä voisikin päästä Liisa-luetteloon... Marikin Lisabet, Melukylän Lisa sekä myös Ollin/Ollen äiti, ja myös pikkusisko Kerstin/Kirstin (riippuen suomentajasta) eli Kerstinin, josta päästäänkin ympyrän alkuun. Ja onhan siellä Kerstin ja minä -kirjassakin se Olle.

Riitta-Maijan perheellä on tapana nostaa pöytää ennen kuin aletaan syödä, ja se sama tapa on livahtanut Saariston lapset -telkkarisarjaan, jonka Astrid siis käsikirjoitti ennen kuin julkaisi sen kirjana (jossa tätä tapaa ei mainita tai muistini vuotaa pahasti). Tarvitseeko mainita, että isosiskon nimi on Malin? Mutta jos nyt laitan lastenohjelmat pyörimään ja syön nuudelini, julkaisen sitten täydellisen tutkielman tänne joskus, vaikka ruotsiksi. Astrid forever <3

1 kommentar:

  1. Oispa kiva lukea sun Astrid-tutkielma. Mulla Astridin kirjojen lukeminen ruotsiksi on vielä edessä päin, tutkielmastasi saisin lisäpontta yksityiskohtien huomaamiseen ja nyanssien ymmärtämiseen. Astrid forever <3

    Kyllä täällä on takatalvi, eilen alkoi. Äsken Fölisössä tuuli ja oli kylmä kuin Siperiassa. Mutta kevättä kohti mennään. Täällä on jo muuttolintuja, esim. joutsenia :)

    SvaraRadera

Miau?