lördag 7 december 2013

itsaripäivä ja silleen

http://dayviews.com/daanasvan/398915018/

Kisu tosi väsy.
Hereillä klo 17:30 tjsp torstaina - 02 tjsp lauantaina, ja nyt kello on 09:08...

Ai niin, piti kopsata jotain demistä.

Tässä:


Eikös kaikki näy Yle Areenassa jälkeenpäinkin? Kun kerran suoranakin. Vai?

Jos ei, niin itken. Areena temppuili koko ekan kättelyn ajan niin että jouduin kattomaan IL-tv:n paskanjauhantaa "linnan" ulkopuolella. Just ennen tokan kättelyn alkua tajusin kokeilla på Arenan ja näin loppuun asti, nyt Areena sentään näyttää jatkoja. Haluan silti nähdä suomeksi kaikki kättelyt ja haastattelut! Vaikka oli sitä kiva ruotsiksikin kuunnella, haastateltiin ja mainittiinkin tietysti ihan eri tyyppejä. Hollannin suurlähettiläs puhuu ihanaa riikinruotsia koska ruotsalainen vaimo, jne.

Ja Juha Itkonen hokee samoja juttuja pakkoruotsin puolesta kuin demittäjät, eikä taida saada viestiäni jonka laitoin svenska ylen chattiin. Puolusti pakkoruotsia ruotsin kielen helppoudella verrattuna saksaan tai ranskaan jne... ja tietysti siitä uutisoidaan tuolla kaksikielisyyden puolustamisena. Kaksikielisyys ei liity tuohon mitenkään.

http://svenska.yle.fi/artikel/2013/12/06/forfattaren-juha-itkonen-forsvarar-tvasprakigheten

Juha ei varmaan ole lukenut varsinaista pakkoruotsia sen enempää kuin minäkään, vaan olisi ehkä lukenut ruotsia vapaaehtoisestikin saksan tai ranskan sijasta. Itse aloitin saksalla, sitten alkoi englanti ja vasta seiskalla ruotsi, joka on nykyään käytännössä äidinkielen tasolla. Ei vaan liity niihin tuhansiin ja taas tuhansiin, jotka eivät opi tunneilla MITÄÄN, tai ainakaan eivät muista mitään hyödyllistä aikuisiässä. Jos voisi valita minkä tahansa kielen (koulun tarjoamista vaihtoehdoista), motivaatio olisi ehkä korkeammalla. Itse voisin päättäjänä antaa vaihtoehdoksi myös ylimääräistä englantia...

Alkaa taas mennä vähän liian syvälliseksi, heitänpä vaikka Syvällisiin tai blogiini samat joskus =D

Mitä hittoa nuo jatkot? En muista ennen katsoneeni jatkoja kunnolla, mutta öö... ei ihan vaikuta siltä mitä kuvittelin. Kymmenen koomikkoa ulkoa opeteltuine teksteineen ja vähän paskaa musaa...?


Tein skypen, muuten. Tai siis olihan siellä se daanasvan jota en ikinä käyttänyt, nyt tein uuden ihan Riittaa varten. Enkä muuten luultavasti suostu juttelemaan kenenkään sellaisen kanssa, joka ymmärtää tämän tekstin. Sieltä löytyi jopa se pakkomielteeni. Faaaan också. En ikinä, IKINÄ skypetä kenenkään muun kuin Riitan kanssa.

1 kommentar:

  1. hurra hiljentää kohinan7 december 2013 kl. 15:51

    Muutaman salasanakokeilun jälkeen sain entisen skype-tilin auki. Kiva kuitenkin että on ihka erillinen kuuma linja sun kaa. Ollaan niin kuin Melukylän lapset (?), joilla on se lankaviritys puhelimena.

    Pitää munkin katsoa uudestaan linnanjuhlat kun jäi eilen niin paljon välistä. Nyt vain jämähdin katsomaan noita sun kuvia. Ihania ja hauskoja hetkiä niissä :D

    SvaraRadera

Miau?